Alexander Klöpping laat zien hoe kunstmatige intelligentie opiniestukken schrijft

Vol verwondering keek Alexander Klöpping naar een robot die binnen een paar seconden een opiniestuk, een liedje of deze toch wat opmerkelijke aankondigingstekst voor je schrijft:

We zijn verheugd om aan te kondigen dat techjournalist Alexander Klöpping bij ons zal zijn voor een exclusief interview over OpenAI en een AI-gebaseerde tekstbot! Wees gerust, hij is geen robot die je moet temmen!

Opiniestuk binnen enkele seconden

”Het is een chat-tool waarin je kan praten in gewone taal. Je kan vragen stellen of opdrachten aan het ding geven en het ding geeft antwoord”, vertelt Klöpping. ”Het ziet eruit alsof je met een mens praat, maar het is een robot.”

Klöpping is naar eigen zeggen al de hele dag in de ban van de nieuwe tool. ”Het is een moment dat je je opeens realiseert hoe snel dingen kunnen gaan. Mijn mond viel open. Ik zit al heel lang te broeden op een opiniestuk voor in de krant. Toen had ik mijn mening ingevoerd in dit dingetje. Toen ik op enter drukte rolde het opiniestuk eruit. Toen ik het zat te lezen dacht ik: als ik een dag had geschreven, dan had ik dit ongeveer opgeschreven.”

”Ik vroeg ook aan het ding of hij de tegen-opinie kon schrijven. Binnen twee seconden heb je het artikel dat er tegenin gaat. Ik dacht zelfs op een gegeven moment: zou je er ook Kamervragen over laten stellen door dit ding? Dus ik vroeg: wat zou je de minister van Economische Zaken hierover vragen? Stel vijf vragen. Daar kwamen vijf Kamervragen uit.”

Alexander Klöpping laat bij Op1 zien hoe de tool in zijn werk gaat:

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Alexander Klöpping terug.

Vergelijkbare artikelen