Robèrt van Beckhoven over de Franse baguette op de werelderfgoedlijst

‘250 gram van magie en perfectie’. Zo omschrijft president Macron het misschien wel bekendste symbool van de Franse cultuur. Vanaf vandaag is deze Franse baguette toegevoegd aan de lijst met cultureel werelderfgoed. Wat maakt het brood zo bijzonder? Meesterbakker Robèrt van Beckhoven vertelt erover.

Er zijn volgens Robèrt van Beckhoven drie redenen waarom het Franse stokbrood lekkerder is dan het Nederlandse stokbrood. ”In Frankrijk mag er wat meer zout toegevoegd worden dan in Nederland. In Frankrijk is het 1,8 procent op een kilo bloem, bij ons is dat 1,5 procent. Dat beetje zout dat ze er meer op doen, geeft ook meer smaak.”

”De Fransen bakken op een stenen vloer, wij vaak in een rotatieoven. Dat is ook een verschil. En in Frankrijk hebben ze lange fermentatie. Dus in plaats van drie uur, doen ze daar de hele dag over een stokbrood.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Robèrt van Beckhoven. 

Vergelijkbare artikelen