Mario van der Ende heeft twijfels bij eerste vrouwelijke scheidsrechter op WK

Een primeur in scheidsrechtersland: vandaag fluit Stéphanie Frappart als eerste vrouwelijke scheids een WK-wedstrijd. Ook fluit Danny Makkelie zijn tweede grote wedstrijd van dit toernooi. Na de clash tussen Spanje en Duitsland, zijn vanavond Polen en Argentinië aan de beurt. Is de Nederlandse scheidsrechter op weg naar de finale? In Op1 bespreken we het met voormalig scheidsrechter Mario van der Ende.

Vandaag staat er voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter op het veld tijdens een wedstrijd op een WK-voetbal. Een bijzonder moment, maar toch heeft oud-scheidsrechter Mario van der Ende zijn twijfels. “Ik vind het een goede zaak dat vrouwen mee mogen doen, maar ik heb hier mijn vraagtekens bij. De baas van de Europese scheidsrechtersgroep heeft gezegd dat de beste scheidsrechters zijn uitgekozen. Zij staat nummer vijf in Frankrijk, maar de nummer 2, 3 en 4 fluiten niet op dit WK.”

Vlieguren maken

Ook tijdens de kwalificatiewedstrijden in Europa floot Frappart voornamelijk kleine wedstrijden. Is het dan verstandig om haar gelijk op het hoogste podium neer te zetten? “Ik ben heel blij dat er vrouwen zijn, maar kies dan de beste. Vlieguren moet je eerst maken op je eigen niveau en dan ga je niet gelijk op het wereldpodium je kunsten vertonen”, aldus Van der Ende.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen