Al op jonge leeftijd stak Nathan Aké er met kop en schouders bovenuit

Nathan Aké, tot voor kort in Nederland onbekend, maar inmiddels een van de sterkhouders van Oranje op het WK. Wat maakt hem tot de topverdediger die 2 jaar geleden voor 45 miljoen door Manchester City werd overgenomen van Bournemouth? We praten erover met zijn jeugdtrainer bij ADO Gerry van Weelden en sportjournalist Kees Jansma.

Onvoldoende

Het Nederlands Elftal wist Qatar met 2-0 te verslaan in zijn laatste groepswedstrijd op het WK. Geen reden voor een hosanna-stemming volgens Kees Jansma. ”Ik geef ze een vijf. Ik vond het niet veel. Ik hoorde Pierre van Hooijdonk vanavond vertellen dat ze gewonnen hadden van een vervelend amateurteam, en ik vond dat hij gelijk had. Ik vond het gewoon niet leuk. En dat lag niet alleen aan Nederland maar ook aan de tegenstand van dat land wat gewoon niet kan voetballen. En ik chargeer niet, want het was gewoon geen prettige vertoning.”

Aké

Toen Nathan Aké een jonge tiener was zag jeugdtrainer Gerry van Weelden al dat hij ver zou komen. ”Ik zie nog steeds precies hetzelfde. En dat is dat hij plezier uitstraalt en dat hij een enorme winnaarsmentaliteit heeft. Hij was slim en begreep dingen snel.”

”Toen hij als jongetje bij de F’jes kwam spelen op een klein veldje hadden we na twee of drie maanden al snel door dat dat helemaal geen nut had. Die moest zo snel mogelijk weg van dat kleine veldje. We hadden nog een elftal met jongens van 10 0f 11 jaar en die speelden op een groot veld, elf tegen elf. En daar deed hij moeiteloos mee.”

Kijk hier het hele gesprek met Kees Jansma en Gerry van Weelden terug. 

Vergelijkbare artikelen