“Het aantal mensen dat naar de huisarts gaat met schurft is sinds 2020 verdubbeld”

Bultjes en verschrikkelijke jeuk; het aantal mensen dat rondloopt met klachten door schurft steeg afgelopen maand tot recordhoogte. Schurft wordt veroorzaakt door de schurftmijt en als die eenmaal onder je huid zit, is het knap lastig om er vanaf te komen. Hoe moeten we de opkomst van het beestje stoppen? 

De afgelopen maanden steeg het aantal patiënten met schurft in Nederland tot recordhoogte. Vooral bij jongeren blijkt het knap lastig om er vanaf te komen. Ook huisarts Bernard Leenstra ziet steeds meer patiënten met klachten langskomen. “Het is enorm aan het stijgen. Het aantal mensen dat naar de huisarts gaat met schurft is sinds 2020 verdubbeld.”

Studentensteden

“Het zijn heel veel jongeren”, vertelt Leenstra. “Vooral in de studentensteden zie je het meer en daar is het echt een heel groot probleem. Ook in mijn huisartspraktijk in Amsterdam is het echt veel. Je ziet het echt toenemen”, besluit de huisarts.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen