Sander de Kramer gaat Oekraïners in de kou helpen

De oorlogswinter is begonnen in Oekraïne. Daarom gaat Sander de Kramer dit weekend met een touringcar vol kachels naar het zwaar getroffen land, om Oekraïners van warmte te voorzien. Wat hard nodig is, want door de bombardementen op de steden en infrastructuur zitten veel mensen in de kou. In Op1 vertelt de journalist over zijn plannen.

De oorlogswinter is begonnen in Oekraïne. Daarom gaat Sander de Kramer dit weekend met een touringcar vol kachels naar het zwaar getroffen land, om Oekraïners van warmte te voorzien. “Dit wordt een van de ergste winters sinds de Tweede Wereldoorlog.”

Het is eigenlijk een kick-off, vertelt De Kramer. “We willen daar ook kachels gaan maken. In Oekraïne, maar ook in Polen.” En dat met maar één doel: zoveel mogelijk mensen een kachel te geven. “We staan er niet bij stil, maar dit wordt een horrorwinter. Dit wordt een van de ergste winters sinds de Tweede Wereldoorlog. Het wordt ontzettend koud.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sander de Kramer terug.

Vergelijkbare artikelen