“Bijna de helft van de vrouwen in Nederland krijgt te maken met fysiek, psychisch of seksueel geweld”

Komende week kleurt Nederland oranje. Dat heeft niets te maken met de prestaties van het Nederlands elftal, maar wel met de internationale campagne Orange the World, die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen. Hard nodig, want juist tijdens sportevenementen als het WK neemt dat geweld toe. Programmamaker Olcay Gulsen en directeur UN Women Nederland Marije Cornelissen schoven aan bij Op1.

Er is ook een schaduwkant van het WK: het huiselijk geweld tegen vrouwen neemt toe tijdens zulke grote sporttoernooien. Daarom start UN Women, op deze Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen een campagne. “UN Women is een VN-organisatie, we hebben ons hoofdkantoor met een wereldwijde directeur in New York en ik ben de directeur in Nederland”, vertelt Marije Cornelissen.

De organisatie wil dat het geweld tegen vrouwen stopt. Ook in Nederland, want volgens de directeur is het probleem is ons eigen land heel erg groot. “Bijna de helft van de vrouwen in Nederland krijgt te maken met fysiek, psychisch of seksueel geweld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Olcay Gulsen en Marije Cornelissen terug.

Vergelijkbare artikelen