Theo Maassen herkent zichzelf in de serie ‘Bestseller Boy’

In de serie Bestseller Boy droomt een jonge schrijver ervan de literaire wereld te bestormen. Maar terwijl zijn droom uit lijkt te komen, wordt hij door zijn ouders uit huis gezet. Iets wat schrijver van de serie Mano Bouzamour zelf ook overkwam. Samen met Theo Maassen, die tirannieke uitgever speelt, vertelt hij bij Op1 over de serie en waarom beide heren zich in elkaars levensverhaal herkennen. 

In de serie Bestseller Boy probeert een jonge schrijver zijn literaire droom waar te maken, maar daarbij ligt een soms tirannieke uitgever behoorlijk in de weg. Die rol van uitgever is voor niemand minder weggelegd dan Theo Maassen. “Ik vind het ook maf om te zien. Ik had het nog niet gezien, omdat ik niet durfde te kijken. Het is een geweldige rol. Het is de badguy van de serie, een heel onaangenaam persoon, maar hij heeft ook wel iets charmants.”

Herkenning

De serie is geschreven door Mano Bouzamour, die zijn eigen ervaringen verwerkte in het hoofdpersonage. En hoewel je het niet gelijk zou zeggen, herkent ook Theo Maassen zich in de hoofdpersoon. “Ik had er op die manier helemaal niet over nagedacht, maar de serie gaat over een nobody die een somebody wil worden. Ja, ik kom ook uit een heel klein Brabants dorpje, waar vijfhonderd mensen wonen en niemand iets creatiefs doet. Toch ben ik verzeild geraakt op de theateropleiding.”

“Ik heb ook in Duitsland gewoond”, gaat Maassen verder. “Daar wilde niemand met mij werken omdat ik niet goed genoeg was. Je hebt allemaal zo de weg en de obstakels. Ik had geen ouders die me in de weg zaten, zoals Mano, maar wel allerlei andere zaken die het vrij onwaarschijnlijk maakten dat ik uiteindelijk carrière zou maken in de showbizz.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Bestseller Boy terug.

Vergelijkbare artikelen