“Qatar heeft niets met een voetballand te maken”

Vandaag speelt Nederland alweer de tweede wedstrijd van dit WK tegen Ecuador. Een wedstrijd die niet live gezien wordt door voetbalverslaggever Kees Jansma. Die keerde na de wedstrijd tegen Senegal terug en vertelt wat hij allemaal in het land gezien heeft. 

Voetbalverslaggever Kees Jansma is net terug van het omstreden WK-voetbal in Qatar. Vooraf had hij daar weinig zin in en zijn voetbalreis heeft hem niet van gedachten veranderd. “Ik had volkomen gelijk. Maar dat had ik al in 2010 hoor. Het heeft niets met een voetballand te maken.” Dat begint volgens Jansma al bij de stadions. “Die zijn werkelijk prachtig, maar liggen in de middle of nowhere.”

Ingehuurde gastarbeiders

Jansma bracht ook een bezoek aan de wedstrijd Nederland-Senegal, waar nog best wat oranje in het stadion te zien was, toch? “Bij de wedstrijd werden Nederlandse supporters het stadion ingeduwd, maar dat waren geen Nederlandse supporters. Dat waren ingehuurde gastarbeiders, die gratis naar de wedstrijd mochten, want het stadion was half leeg. Er zit geen sportcultuur in dat land. De stadions zijn in ieder geval prachtig, maar wat ze daarmee gaan doen na het WK is mij een raadsel”, besluit Jansma.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen