“Ik schaam me voor het bedrijf waar we werken”

De gevolgen van het ontluisterende Volkskrantartikel over angstcultuur bij De Wereld Draait Door gaan door: NPO-directeur Frans Klein legt tijdelijk zijn taken neer en de NTR stopt met de Top 2000-programma’s. Met Tina Nijkamp bespreken we het nieuws en BNNVARA-presentatoren Astrid Joosten en Menno Bentveld vertellen over hoe het verder moet bij hun omroep.

“Ik schaam me voor het bedrijf waar we werken.” BNNVARA-presentator Astrid Joosten is zich een ongeluk geschrokken van het Volkskrantartikel over Matthijs van Nieuwkerk en De Wereld Draait Door. “We wisten al dat het artikel eraan zat te komen, maar het was een veel groter artikel dan ik ooit had gedacht. De emoties waar ik het mee las waren verbijstering, boosheid en schaamte. Ik vond het zo erg om te lezen wat collega’s mee hebben moeten maken.”

Scherp overleg

Naar aanleiding van de onthullingen is er volgens Joosten een scherp overleg geweest bij BNNVARA. “De directie werd scherp bevraagd, maar er waren ook mensen die bij De Wereld Draait Door gewerkt hebben die daar aan het huilen waren en gewoon stuk zitten. Het is zo’n realiteit voor ons geworden. Ik heb zo lang getwijfeld of ik hier wilde zitten vanavond, maar we wilden er toch iets over zeggen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Niks gemerkt

Menno Bentveld was niet alleen wel eens te gast bij De Wereld Draait Door, hij heeft het programma ook gepresenteerd. “De verhalen die we nu horen, heb ik daar nooit meegemaakt. Niet als gast en ook niet als invalpresentator. Je merkte dat het een geoliede machine was en dat er verschrikkelijk hard gewerkt werd, maar iets van deze sfeer merkte je daar niet.” Ook Astrid Joosten heeft Matthijs wel eens vervangen als presentator en ook zij merkte niks van de misstanden. “Ik vond het heel normaal daar. Maargoed ik deed natuurlijk ook normaal.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over DWDD terug.

Vergelijkbare artikelen