Barbara Barend: “Noppert blijft gewoon staan”

Vorig jaar speelde Andries Noppert maar vijftien wedstrijden voor Go Ahead Eagles en nu is hij de eerste doelman van het Nederlands Elftal. Hoe is de keeper met maar 51 duels in het betaald voetbal uitgegroeid tot de eerste man onder de lat? Vriend en keeper Nick Hengelman, jeugdtrainer Jozef van Aalsum en voetbaljournalist Barbara Barend schuiven aan bij Op1.

Het Nederlands elftal speelde zeker niet zijn beste wedstrijd tegen Senegal op het WK, maar één speler stak met kop en schouders boven de rest uit, letterlijk misschien. Andries Noppert, de reusachtige keeper van SC Heerenveen, maakte zijn debuut in oranje en deed dat met verve. Een one day fly? Of is de keeper een blijvertje? “Vanaf nu is hij zeker geen one day fly meer. Hij heeft natuurlijk bij Heerenveen al uitstekend gekeept. Het mooie is dat hij lang is, maar ook atletisch. Dat is denk ik zijn grote kracht”, aldus Barbara Barend.

Weinig ervaring

Voor zijn debuut op het WK had Noppert pas twee keer een wedstrijd voor meer dan 30.000 mensen gespeeld. Het bleek geen probleem voor de nuchtere keeper: “Dan sta je daar, met de ogen van de hele wereld op je gericht, tegen een goede ploeg en juist dan pakt die atletisch de ballen uit de hoek”, vertelt de sportjournaliste. “Hij blijft ook gewoon staan; hij is eerste keeper nu. Dat geeft natuurlijk enorm veel vertrouwen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen