Moet relatietherapie in het basispakket komen?

Uit een groot onderzoek in opdracht van de SGP blijkt dat een grote meerderheid van de Nederlanders voorstander is van het vergoeden van relatietherapie via het basispakket. Relatietherapeut Cocky Drost juicht het plan toe, omdat het latere problemen in gezinnen kan voorkomen. Volgens CDA-Kamerlid René Peters kan het geld beter op een andere manier worden besteed. Bij Op1 gaan ze in gesprek.

Uit een onderzoek in opdracht van de SGP blijkt dat een grote meerderheid van de Nederlanders voorstander is van het vergoeden van relatietherapie via het basispakket. “Het verbaast me eigenlijk dat het er nog niet in zit”, vertelt Cocky Drost.

De relatietherapeut ziet dat de gevolgen van slechte relaties verstrekkend zijn. Vooral de kinderen zijn de dupe van vechtscheidingen. “Zeventig procent van de kinderen met een jeugdbeschermer komt uit een vechtscheidingsituatie.” Het is volgens Cocky heel normaal om hulp te zoeken bij je relatie. “Het lijkt me zo’n enorm laagdrempelmakende manier om mensen in op een goede manier met relaties om te laten gaan.”

Geen goed idee

Toch is het geen goed idee, vindt René Peters. “Een groot deel van de kinderen in de jeugdbescherming heeft te maken met een vechtscheiding. Het probleem daarbij is dat die ouders niet openstaan voor hulpverlening. Als ze daarvoor open zouden staan, dan hadden we de jeugdbescherming niet nodig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Cocky Drost en René Peters over het vergoeden van relatietherapie terug.

Vergelijkbare artikelen