“Het heeft niet gewerkt op deze manier”

De meningsverschillen zijn te groot en dus wordt de klimaattop in Egypte met minimaal een dag verlengd. Die extra dag zou hard nodig zijn om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Waar liggen de grootste knelpunten? En is er nog licht aan het eind van de tunnel? We bespreken het met meteoroloog Reinier van den Berg en klimaatactivisten Hannah Prins en Anthony Janga.

Heeft een klimaattop, zoals die nu in Egypte nog zin? Klimaatactivist Hannah Prins is duidelijk in haar oordeel: nee. “Het is gewoon een heel groot greenwashing evenement. Het wordt gesponsord door CocaCola en Egypte gebruikt de top om zichzelf beter voor te doen dan ze zijn”, aldus de jonge activiste.

Het werkt niet

“De eerste top was twee jaar voor ik werd geboren en sindsdien is de uitstoot exponentieel toegenomen”, gaat Prins verder. “Het heeft gewoon niet gewerkt op deze manier. Er gaan fantastische mensen naar toe, die echt hun best doen. Maar er zijn nu ook weer 636 mensen uit de olie- en gasindustrie. Die lobby is gewoon te sterk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vergelijkbare artikelen