Humberto Tan interviewde honderd honderdjarigen

Humberto Tan combineerde de twee dingen die hij het liefste doet: interviewen en fotograferen. In ruim drie jaar tijd trok de presentator het land door om honderdjarigen te vragen naar hun gelukkigste momenten, grootste angsten en diepste dromen. In het boek ‘Morgen gaat het beter’ verzamelde Humberto de foto’s en interviews van de honderd geportretteerden.

Het boek ‘Morgen gaat het beter’ bundelt tienduizend jaar aan levenservaring. Honderd 100-jarigen blikken terug op hun leven. Ze delen met Humberto Tan momenten van geluk, angst, hun dromen en meest waardevolle levenslessen.

Kiezen voor het leven

“Nadat ik met honderd honderdjarigen gesproken had, merkte ik dat er een grote gemene deler was: optimisme. Bizar veel optimisme”, vertelt de presentator. “Heel weinig kijkend naar wat niet goed is gegaan in hun leven. Heel veel kijken naar wat wel goed is gegaan in hun leven.”

En dat komt ergens vandaan. Humberto denkt dat het terugblikken naar wat niet goed is gegaan in hun leven te pijnlijk is. “Als je zeven broers en zussen verloren hebt, je ouders verloren hebt en al je vrienden verloren hebt, of zelfs je kinderen overleden zijn. Dan ga je niet heel best door het leven, als je nog gezond bent. Waarbij je alles nog kan verwerken. Het is een keuze om voor het leven te kiezen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Humberto Tan terug.

Vergelijkbare artikelen