Hugo Borst en Clairy Polak maken podcast over schaduwkanten van het WK

Wel of niet kijken? Deze week begint het WK in Qatar, maar voor veel Nederlanders botst de manier waarop het toernooi tot stand kwam met de liefde voor het spelletje. Hugo Borst en Clairy Polak kiezen voor een middenweg; ze gaan wel kijken, maar zetten in hun podcast ‘Het WK-Wegkijken’ alle schaduwkanten van het toernooi nog even op een rijtje. 

Clairy Polak gaat wel kijken naar het WK, al verheugt ze zich er niet echt op. ”De lol is er wel af. In mijn ogen helpt het niet om niet te kijken. De mensen die ik heb geïnterviewd voor deze podcast vinden dat het op zichzelf niet helpt dat je niet kijkt. We hadden natuurlijk al veel eerder in actie moeten komen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Moderne slavernij

”Ons aanvankelijke doel was om in tijden dat wij ons allemaal bewust zijn van ons slavernijverleden te onderzoeken hoe het dan toch mogelijk is dat wij zo ongeïnteresseerd zijn in wat we tegenwoordig moderne slavernij kunnen noemen. We zijn op een rijtje gaan zetten hoe het zo ver heeft kunnen komen.”

”We wisten in 2010 nog niet dat er sprake was van moderne slavernij. Die is pas later gekomen bij het bouwen van WK-stadions, steden, metro’s en weet ik wat allemaal. Maar wisten natuurlijk wel al dat het onzin was dat je daar moest voetballen. Dat je er niet kon voetballen vanwege de hitte en dat het corrupt was. En toch ging het door. En toen we het wel wisten zijn we blijven wegkijken. Toen het een paar maanden van tevoren was zijn we ons plotseling druk gaan maken.”

Kijk hier het hele gesprek met Clairy Polak en Hugo Borst terug.

Vergelijkbare artikelen