Tahmina Akefi schreef een boek over haar relatie met Peter R. de Vries

Anderhalf jaar na het overlijden van Peter R. de Vries brengt zijn geliefde Tahmina Akefi alsnog een boek uit over hun relatie. De eerste vijf hoofdstukken van ‘Mijn Grote Liefde’ schreef het koppel samen, maar daarna moest Akefi alleen verder. Ze vertelt bij Op1 waarom ze het belangrijk vindt om het boek toch uit te brengen.

Tahmina Akefi en haar grote liefde Peter R. de Vries begonnen samen aan een boek over hun relatie, tot hij werd doodgeschoten. Na enkele maanden van rouw besloot Akefi het boek zelf af te maken. “In de eerste weken ben je verdoofd, maar ik ben wel gaan schrijven. Ook toen hij nog in het ziekenhuis lag, omdat hij alles zou willen weten als hij bij zou komen. In de hoop dat ik het hem dan kon voorlezen.”

Boek afmaken

Ook nadat Peter overleed, bleef Akefi doorschrijven. “Het was een soort hou vast voor mij. Ik kon mijn gevoel kwijt.” Uiteindelijk ging ze helemaal verder met het boek. “Na een aantal gesprekken met vrienden van Peter. Het is het enige dat ik nog af kon maken en waar ik nog invloed op kon hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen