Een raketinslag in Polen

Bij een raketaanslag in het Poolse dorp Przewodów zijn twee doden gevallen. Een Amerikaanse inlichtingenbron zegt tegen persbureau AP dat het gaat om Russische raketten die oorspronkelijk op Oekraïne waren gericht. Wat betekent dit voor de oorlog? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen en defensiespecialist Rob de Wijk hebben bij Op1 het laatste nieuws.

Rob de Wijk is op een bijeenkomst met mensen van de NAVO. Ze stonden in de bar toen Polen werd getroffen door een raketinslag. “De eerste vraag was natuurlijk of het opzettelijk of een afzwaaier was. Als het opzettelijk was, is het een daad van oorlog. Dan hebben we een verschrikkelijk probleem met betrekking tot de escalatie. Toen kwam al heel snel het vermoeden binnen dat het toch waarschijnlijk een afzwaaier was. Of misschien wel brokstukken van een Russische raket die uit de baan waren geraakt, doordat het was getroffen door een Oekraïense antiraketraket.”

Biden

Volgens president Biden is het onwaarschijnlijk dat het om een raket gaat dat vanuit Rusland is afgevuurd. Dat vertelde de president bij de G20-top op Bali.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Hans Jaap Melissen en Rob de Wijk over de explosies in het Poolse dorp Przewodów.

Vergelijkbare artikelen