Willem Post: ”Ron DeSantis is een Trump zonder schandalen”

Gaat Donald Trump opnieuw een gooi naar het presidentschap aankondigen? Voorafgaand aan de midterms, waar zijn voorspelde grote Republikeinse zege uitbleef, speechte de voormalig president een grote aankondiging te doen op 15 november. In Op1 blikken we met Amerikakenner Willem Post vooruit.

De verwachting is dat Donald Trump zich vandaag kandidaat stelt voor het presidentschap in 2024. ”We houden er allemaal rekening mee dat die kandidatuur nu al komt”, zegt Willem Post. Toch is Trump wel beschadigd na de teleurstellend verlopen midterms voor de Republikeinen. ”Trump heeft zelf de kandidaten uitgekozen of in ieder geval heel erg aangemoedigd. Pennsylvania is een belangrijke staat, en Arizona en Nevada. Die drie heel belangrijke staten en een heleboel andere Trump-kandidaten hebben het niet gered.”

DeSantis

In de strijd voor de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap moet Trump het waarschijnlijk op gaan nemen tegen Ron DeSantis, die enorm succesvol was bij de midterms in Florida. ”Het is onvoorstelbaar wat er is gebeurd. Nog maar kort geleden was Florida een 50/50 staat. En dan komt DeSantis als Republikeinse gouverneur en die wint maar liefst met bijna 20 procent verschil van zijn Democratische tegenstander. Hij is een Trump zonder schandalen. Kei -en keihard en heel erg tegen de woke-cultuur.”

Biden ontmoet Xi

De Amerikaanse president Biden en de Chinese president Xi ontmoetten elkaar gisteren op Bali en spraken daar drie uur met elkaar. ”Het telt wel als twee wereldleiders, en zeker de Chinezen die veel contact met Poetin hebben, klip en klaar zeggen dat er niet met nucleaire wapens gedreigd moet worden. Ze hebben beiden gezegd dat er nooit een nucleaire oorlog begonnen moet worden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Willem Post terug.

Vergelijkbare artikelen