Spelers van Oranje gaan arbeidsmigranten ontmoeten op het WK

Nog zes dagen en dan begint het WK voetbal in Qatar. De KNVB wil tijdens het toernooi aandacht vragen voor de situatie van arbeidsmigranten in het land. Welk statement gaan de spelers van het Nederlands Elftal maken? We praten erover met secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong.

Het Nederlands elftal reist vandaag af naar het omstreden wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Daar zal niet alleen worden gevoetbald, maar het team ontmoet ook arbeidsmigranten om te praten over de werkomstandigheden. Volgens bondscoach Louis van Gaal compleet gekunsteld. “Het is ook gekunsteld”, vertelt secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong. “Hoe groot denk je dat de kans is dat Virgil van Dijk een bouwplaats oploopt? Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Dus als je dit gesprek wilt, zul je iets moeten organiseren.”

Onelove-band

Naast het gesprek met arbeidsmigranten, zal aanvoerder Virgil van Dijk ook met een onelove-aanvoerdersband om zijn bovenarm spelen, maar volgens De Jong zal er niet met regenboogvlaggen gezwaaid gaan worden. “Samen met de zeven andere bonden dragen wij de onelove-band. Dat is in ieder geval een signaal dat pro-inclusief is op het toernooi.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen