Manifesto biedt een inkijk in het dagelijks leven van Russische tieners

Gewelddadige docenten, indoctrinatie, bangmaakoefeningen voor een nucleaire aanval of voor terrorisme: de film Manifesto, die draait op het IDFA, biedt een unieke inkijk in het dagelijks leven van Russische tieners. De film is opgebouwd uit video’s die de tieners zelf op sociale media plaatsten. Victoria Koblenko zag de documentaire en vertelt erover in Op1.

”Wat ik knap vind aan deze kinderen is dat ze toch hun leven wagen om te blijven filmen”, zegt Koblenko. Het verspreiden van de filmpjes kan dan ook niet zonder risico’s blijven. ”Ik denk dat hun ouders grotere risico’s lopen. Er zijn natuurlijk kinderen die van school moeten worden gehaald. Ouders die banen verliezen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Hoopvol

Wat vertelt de film nu over het Rusland van nu? ”Het is geen eenduidige film en dat maakt hem zo fantastisch. Er wordt een soort thermometer in Rusland gelegd, wat zou er over dertig jaar in Rusland aan de hand kunnen zijn? Ik ben hoopvol. Ik vind het heel erg moedig dat zij het lef hebben.”

Kijk hier het hele gesprek met Victoria Koblenko terug.

Vergelijkbare artikelen