De verborgen wereld van de jongensprostitutie

Honderden -vaak jonge- jongens worden geronseld om betaald seks te hebben met mannen. Tristan en Giovanni, twee ex-sekswerkers, werden slachtoffer van uitbuiting in een illegaal bordeel in Utrecht en vertellen hun verhaal in de documentaire ‘Payboys’. Regisseur Willem Timmers schuift samen met hen aan. Ook José Degen van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel zit aan tafel en vertelt hoe ze jongens als Tristan en Giovanni probeert te helpen.

”Ik heb er zelf voor gekozen om de prostitutie in te gaan omdat ik geldproblemen had”, vertelt Giovanni. ”Maar ik heb niet gekozen voor verkrachting, aanranding en mishandeling. Op dat moment heb je al zo een knop omgezet in je hoofd dat je denkt dat het erbij hoort. Dat je er zelf voor hebt gekozen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Verborgen wereld

José Degen van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel doet onderzoek naar jongensprostitutie. ”Het komt veel vaker voor dan we bij officiële instanties registreren. Vorig jaar hebben we dertig mannen geregistreerd die slachtoffer waren van mensenhandel, waarbij er drie minderjarig waren. Maar uit ons onderzoek maken wij op dat dat probleem veel groter is. Eigenlijk is er een hele verborgen wereld.”

”Wat wij zien is dat er vraag is naar seks met minderjarigen. Dat jongens vroeg beginnen en dat jongens in de mensenhandel gemiddeld 15 jaar zijn, de eerste keer dat ze seks hebben.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen