Wat maakt Oogappels zo populair?

Hoe voed je je kinderen in een wereld vol social media en stress op? Ruim een miljoen Nederlanders kijken wekelijks naar Oogappels, waar vier gezinnen struggelen met de opvoeding van hun puberkind. Een serie waar een opmerkelijke rol voor de grootouders is weggelegd. In Op1, na de laatste uitzending van het seizoen, schuiven grootouders Hans Croiset en Jacqueline Blom aan samen met scenarioschrijver Roos Ouwehand.

Onmogelijke pubers, onuitstaanbare moeders en grootouders die het verbaasd aanschouwen. Het zit allemaal in de hitserie Oogappels, maar wat maakt de serie dan zo populair? “Ik denk dat het veel generaties aanspreekt”, vertelt scenarioschrijver Roos Ouwehand. “Het spreekt ten eerste denk ik de opvoeders aan, maar ook de ouders van de opvoeders en wat ik heel leuk vind, is dat de pubers zelf ook kijken.”

Inspiratie

Volgens kijkers lijkt de serie zo op het echte leven. Waar komt de inspiratie vandaan? Ouwehand: “Echt overal. Ik heb zelf twee jongens opgevoed. Mijn kinderen vertellen weleens een verhaal van iets wat gebeurd is op school en dan zeggen ze: ‘oohnee, dat komt natuurlijk in Oogappels.'”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Oogappels terug.

Vergelijkbare artikelen