Angela de Jong over WK: “Het mag niet gezellig zijn”

Een WK-reclame met feestende bouwvakkers; het kwam Jumbo op een storm van kritiek te staan. De supermarktketen haalde de reclame snel van de buis, maar hoe heeft dit ooit op televisie kunnen komen? Angela de Jong schuift aan samen met directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer, die laat zien dat de WK-reclame zeker niet het eerste foutje op televisie is.

Een WK-reclame met hossende bouwvakkers; hoe kwam Jumbo toch op dat idee? Volgens Angela de Jong is het een oliedomme keuze, maar ook onderdeel van groter geheel. “We hadden ook al de supporters die betaald naar Qatar mogen. Ik vrees dat we dit nog wel een tijdje zullen houden. Ik ben wel eens bang dat de volgende rel er is zodra er gelachen gaat worden. Het mag niet gezellig zijn.”

Stemming is er niet

Eppo van Nispen is het eens. “Normaal was ik al op zoek geweest naar een nieuwe oranje petje, maar dit WK zit de stemming er helemaal niet in.” Angela de Jong: “De rellen van afgelopen week waren wel terechte dingen, maar tegelijkertijd zie je een hoop mensen die genoeg problemen van hunzelf hebben en die willen gewoon genieten van het WK.” Durven die mensen nog wel te juichen straks? “Nou er is ook weer een feest in de ArenA, dus dat vind ik ook weer tricky.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen