”Bono is groter dan Jezus in bepaalde steden in Zuid-Amerika”

Bono gooit de deuren van zijn privéleven open. In zijn memoires beschrijft de U2-zanger hoe de band in vier decennia uitgroeide tot de grootste band ter wereld, hoe hij overheden overhaalde om te strijden tegen aids en over zijn woedeproblemen. In Op1 bespreken we het boek met fan Gert-Jan Segers en Ruud de Wild, die hem meerdere keren interviewde.

”Hij vertelt hele intieme verhalen, en dat ontroerde me echt”, zegt Gert-Jan Segers over de memoires van Bono. ”Hij vertelt over het sterven van zijn moeder en zijn vader. Veel dichterbij kom je niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Groter dan Jezus

Ruud de Wild maakte Bono een paar keer van dichtbij mee. ”Het is moeilijk om gewoon mens te zijn, als de hele wereld verwacht dat je geen gewoon mens mag zijn. In Zuid-Amerika is hij in bepaalde steden groter dan Jezus. Ik heb een documentaire gemaakt over zijn laatste show daar en vroeg toen aan tientallen mensen wie er groter is: Jezus of Bono? Ja, Bono. En dat is echt gek om te horen.”

Bono de activist

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ontmoette Bono vier jaar geleden, toen de zanger een concert met U2 gaf in Nederland. ”Het was een heel politiek gesprek. We werden via zijn organisatie ‘One’ uitgenodigd om met een aantal fractiegenoten na afloop van het concert met hem door te praten. En dan is het een activist. Hij had het over Afrika. We moeten Afrika redden en er moet een Afrika-visie komen. Het ging echt over hele grote thema’s.”

Kijk hier het hele gesprek met Ruud de Wild en Gert-Jan Segers terug.

Vergelijkbare artikelen