Erben Wennemars: “er komt echt een hele leuke schaatsgeneratie aan”

Op de warmste 28 oktober ooit werden vandaag de ijzers weer uit het vet gehaald voor de aftrap van het Nederlandse schaatsseizoen. Welke schaatsers staan als beste aan de seizoenstart? Vanavond in Op1 blikken we vooruit op het nieuwe seizoen met oud-schaatsers en analisten Mark Tuitert en Erben Wennemars.

Op de warmste 28 oktober ooit gemeten, met temperaturen tot 23 graden, werden de ijzers weer uit het vet gehaald voor dé aftrap van het Nederlandse schaatsseizoen in Heerenveen. Wie treedt er in de voetsporen van de talloze Nederlandse schaatshelden? “Er komt echt een hele leuke generatie aan”, vertelt Erben Wennemars. “De winnaar van vandaag, Stefan Westenbroek, reed vandaag 34,8. Hij is nog hartstikke jong.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen