Leon de Winter over ‘Het lied van Europa’

Boodschappen doen met een CO2-budget, overheidscamera’s die je altijd en overal in de gaten houden, en onrust door een grote sociale ongelijkheid. Leon de Winter beschrijft in zijn nieuwe boek ‘Het lied van Europa’ het Nederland van 2040. Zoals het zou kúnnen lopen als we niet oppassen. Een roman, die tijdens het schrijven steeds meer op de werkelijkheid ging lijken. De Winter vertelt erover in Op1.

Massale volkswoede, een breed gedragen gevoel van onrecht, sociale ongelijkheid, doorgeslagen complotdenken, politieke correctheid en persoonlijke drama’s zorgen ervoor dat onze democratische rechtsstaat aan het wankelen wordt gebracht. Rond het jaar 2040. Leon de Winter schreef vijf jaar lang aan zijn nieuwe, duistere toekomstroman ‘Het Lied van Europa’. En tijdens het schrijven van dat angstige scenario, ging het fictieve verhaal steeds meer lijken op de werkelijkheid.

Leon de Winter schreef een duistere toekomstroman die zomaar eens uit kan komen. “Ik ben bang dat te veel mensen het gevoel hebben dat ze niets meer te verliezen hebben. Dat alles om je heen jou geen reikende hand kan geven. Dan ontstaat er zelfdestructie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen