Hoe word je oud en blijf je jong?

De moeder van Yvonne Keuls, een sterke en eigenzinnige Indische vrouw, weigerde naar het bejaardentehuis te gaan: ze zou oud worden op haar eigen manier. Keuls schreef hierover in 1999 het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ dat nu in het thema ‘oud worden, jong blijven’ van Nederland Leest 2022 opnieuw uitgegeven wordt. Ze vertelt erover in Op1.

Midden jaren zeventig brak schrijfster Yvonne Keuls door bij het grote publiek met boeken als ‘Jan Rap en z’n maat’ en ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’. Ze bracht maar liefst 98 titels uit. Haar Indische afkomst en jeugd drukten een groot stempel op haar boeken.

Bezig blijven

De moeder van Yvonne Keuls, een sterke en eigenzinnige Indische vrouw, weigerde naar het bejaardentehuis te gaan: ze zou oud worden op haar eigen manier. Keuls schreef hierover in 1999 het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ dat nu in het thema ‘oud worden, jong blijven’ van Nederland Leest 2022 opnieuw uitgegeven wordt. Maar hoe word je oud en blijf je jong? “Door bezig te blijven”, zegt de 91-jarige schrijver. “Met je familie, vrienden en wat de maatschappij aan je vraagt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Yvonne Keuls terug.

Vergelijkbare artikelen