“Strenge neushoorns creëren stiekeme kinderen”

Help, ik heb een puber! Zo heet het nieuwste boek van schrijver Kluun. Welke boodschap wil hij puberouders meegeven? En hoe brengt hij het er zelf eigenlijk vanaf? Kluun schuift aan met zijn dochters Roos en Eva.

Help, ik heb een puber! Zo heet het nieuwste boek van schrijver Kluun. “Pubers zijn een bron van inspiratie en irritatie. In de loop van het schrijven van het boek kom je erachter dat pubers halffabricaten zijn. De frontaalkwab is nog niet volgroeid, terwijl het andere deel, de emotie, draait als een gek. Als dat het gegeven is kan je pubers van alles kwalijk nemen, maar het is misschien makkelijker om zelf wat dingen te veranderen waardoor je geen vier jaar oorlog in huis hebt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Neushoorn

“Het is belangrijk dat je je inleeft in een puber. Je moet betrokken zijn, zodat je weet wat er omgaat. Maar dat je soms ook grenzen stelt.” Volgens de schrijver zijn er vier verschillende soorten ouders: het buideldier, de struisvogel, de neushoorn en de volwassen ouder. “De neushoorn weet hoe alles in elkaar zit. Strenge neushoorns creëren stiekeme kinderen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen