”Er is behoefte een punt te zetten achter deze psycho-soap”

In september verloor hij nog de leiderschapsverkiezingen van Liz Truss, nu is hij alsnog de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk: Rishi Sunak. Wat kunnen we van hem verwachten? We bespreken het met directeur van De Balie Yoeri Albrecht en correspondent Lia van Bekhoven vanuit Londen.

Terug naar saai

”Je voelt in de fractie dat sommigen zich nog steeds afvragen of het land überhaupt bestuurbaar is vanwege de verdeeldheid in de Conservatieve partij”, zegt Lia van Bekhoven. ”Maar vanavond is er echt een grote behoefte aan eensgezindheid. Er is behoefte een punt te zetten achter deze psycho-soap van de afgelopen weken. De Conservatieven willen terug naar saai. Ze hopen dat te krijgen met Rishi Sunak. Ik kan me voorstellen dat de eensgezindheid standhoudt. Het kan een definitief keerpunt zijn. Maar eerlijk gezegd kan ik me even goed voorstellen dat we hier over zes weken of zes maanden weer zitten, omdat het weer uit elkaar geklapt is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Boris Johnson

”Sunak heeft zich iets ter linkerzijde van Boris Johnson opgesteld. En dat heeft gewerkt.” Een hoopgevend teken, volgens Yoeri Albrecht. ”Hij heeft zich niet aan de hele rechtse vleugel willen committeren, bij de meest fanatieke brexiteers. En dat is wel goed nieuws. Maar ik denk dat we zeker nog niet van Boris Johnson af zijn.”

Kijk hier het hele gesprek met Lia van Bekhoven en Yoeri Albrecht terug.

Vergelijkbare artikelen