El Houb: een film over homoseksualiteit in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als homoseksualiteit binnen de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap. Regisseur Shariff Nasr en hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui willen daar met de film ‘El Houb’ verandering in brengen. Het duo vertelt over de succesvolle film, die inmiddels al aan zeven landen verkocht werd en een award won op een Amerikaans lhbti-filmfestival.

Regisseur Shariff Nasr maakte de film ‘El Houb’ over homoseksualiteit in een Nederlands-Marokkaans gezin. ”Het is ontstaan toen ik bij familie in het Midden-Oosten was. Zij waren allemaal super liefdevol. Opeens stelde ik mij de vraag, zouden deze mensen plots minder van mij houden als ik op mannen zou vallen? Dat geloof ik niet. Ik weet wel dat het problemen zou opleveren. Alleen is dat wel het beeld wat we altijd in de media zien. Het lijkt alsof je maar twee oplossingen hebt: je kiest voor je familie of voor je geaardheid. Wat als je beide wil?”

Groot taboe

Hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui geeft aan dat er een ontzettend groot taboe rust op homoseksualiteit in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap. ”Er wordt totaal niet over gesproken. Daarom is het heel erg belangrijk dat we deze film hebben gemaakt. Het is een verhaal dat tot nu toe niet is verteld en niet is vertoond. Dat gesprek is er gewoon niet. Of je kiest voor je familie of voor je geaardheid. Maar wat er in het midden zit, dat wordt gewoon niet besproken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Fahd Larhzaoui en Shariff Nasr terug.

Vergelijkbare artikelen