Hans Goedkoop ziet parallellen tussen rampjaar 1672 en 2022

1672 was het allergrootste rampjaar ooit voor Nederland. En dat jaar vertoont erg veel parallellen met 2022. Moeten we ons zorgen maken? Presentator Hans Goedkoop maakte met Andere Tijden een zevendelige serie over het Rampjaar en weet het antwoord.

Het volk was redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. 1672 ging de vaderlandse geschiedenisboeken in als het rampjaar. Ons toen nog jonge land waande zich veilig, maar werd van drie kanten aangevallen. Precies 350 jaar later komt Andere Tijden nu met een serie over dat rampjaar. Met Hans Goedkoop als verteller.

Precies 350 jaar later komt Andere Tijden met een serie over het jaar 1672, ook wel bekend als het Rampjaar. Hans Goedkoop: “Nederland was op het hoogtepunt van zijn macht, maar had geen fatsoenlijke krijgsmacht. Wordt van drie kanten belaagd en dat ziet het er in een paar weken uit dat dat land als staat van de kaart geveegd wordt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hans Goedkoop terug.

Vergelijkbare artikelen