”Je moet kunnen uitsluiten dat er sprake is van een misdrijf”

Er is een auto gevonden met twee lichamen van vermoedelijk de vermiste Hebe en Sanne langs de snelweg bij knooppunt Empel bij Den Bosch. We praten erover met Omroep Brabant-verslaggevers Tessel Linders en Noël van Hooft en oud-recherchechef Sander Schaepman. We bellen met politiewoordvoerder Carlijn Hubregtse, zij vertelt het laatste nieuws.

”We hebben zojuist een zwarte Kia Picanto aangetroffen langs de A59 bij knooppunt Empel”, vertelt Carlijn Hubregtse van de politie Oost-Brabant. ”Daarin zaten twee lichamen en we hebben alle reden om aan te nemen dat het gaat om Sanne en Hebe.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Grote verslagenheid

Omroep Brabant-verslaggever Tessel Linders was bij de plek waar de auto met vermoedelijk de lichamen van Hebe en Sanne gevonden is. ”Het kwam toch als een verassing voor iedereen omdat de afgelopen dagen zo’n vijfentwintig kilometer verderop is gezocht. Dat dan hier uiteindelijk die auto wordt aangetroffen, dat verbaasde iedereen wel een beetje.”

”Wat je hier aantreft is naast een ongelofelijk aantal voertuigen, ook veel mensen. Mensen in tranen. Er is grote verslagenheid bij mensen die hier op de vluchtstrook apart worden gehouden. De schok is groot hier.”

Linders vindt het onwaarschijnlijk dat als ze bij knooppunt Empel van de weg zouden zijn geraakt, niemand het gezien zou hebben. ”Het is een ongenadig druk knooppunt. Dus dat kan niet gebeuren in daglicht met alles en iedereen die hier omheen rijdt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Misdrijf moet uitgesloten worden

Het feit dat de locatie waar de Kia Picanto gevonden is op een plek waar het moeilijk is om ongezien van de weg af te raken, is reden om er vanuit de recherche heel serieus naar te kijken, volgens oud-recherchechef Sander Schaepman. ”Niet alles is wat het lijkt. Dus er is reden genoeg om serieus te kijken of je niet te maken hebt met een plaats delict in plaats van alleen maar een plek van een noodlottig ongeval. Dat is een scenario. Als er omstandigheden zijn die het bijzonder maken dat daar iets wordt gevonden, dan moet je uitsluiten dat er toch sprake is van een misdrijf. En dan kan het misschien toch ongelofelijk maar waar zijn dat zo’n auto van de weg raakt in een tijdstip dat je eigenlijk verwacht dat iemand het had moeten zien. Dat komt wel eens vaker voor, maar daar moet je wel onderzoek naar doen.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen