Segers vindt sturen van delegatie naar WK Voetbal ‘noodlottig besluit’

Tegen de wens van de Tweede Kamer in wil het kabinet een delegatie laten afreizen naar het WK voetbal in Qatar, waarmee de discussie over de mensenrechtenschending verder oploopt. Draagt een boycot bij aan de oplossing? We vragen het in Op1 ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers.

Onbegrijpelijk

Tegen de wens van de Tweede Kamer in, gaat er toch een kabinetsdelegatie naar het WK voetbal in Qatar. ”Het is een omgekocht WK. Het is een WK in een land waar minderheden weinig rechten hebben en het is een land waar de rechten van arbeidsmigranten heel weinig voorstellen. En waar 6500 arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen. Een mensenleven is daar niet zo veel waard. Dat je daar een feest mee gaat vieren, vind ik echt onbegrijpelijk.”

Segers noemt het toch afsturen van een kabinetsdelegatie naar Qatar een ‘noodlottig besluit’, maar gaat niet zo ver dat het kabinet hier op zou klappen. ”Dat zou een heel vergaand besluit zijn. Wat we nu wel kunnen doen is een motie steunen waarin we zeggen dat we dit niet willen. We kunnen nu nog aangeven om op zijn minst geen leden van het koningshuis te sturen. En als je dan gaat, wat ik dus echt een verkeerd besluit vind, praat dan in hemelsnaam wel over mensenrechten. Maak er dan gebruik van, maar ik ben daar weinig hoopvol over.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gert-Jan Segers terug. 

Vergelijkbare artikelen