Raymond Mens over zijn boek ‘Nieuws als wapen’

Wat is de rol van de media in het Amerikaanse politieke landschap? In zijn nieuwe boek ‘Nieuws als wapen’ analyseert Amerikakenner Raymond Mens de mediaoorlog die in de VS gaande is. Waarbij het niet meer alleen over kijkcijfers gaat, maar ook en vooral over politieke macht. Hij vertelt erover bij Op1.

“Nieuws in Amerika is ook altijd een beetje oorlog geweest. Het was vroeger altijd een kijkcijferoorlog en daarin gaat het vooral om geld.” Volgens de Amerikakenner is de strijd nu anders. “Je ziet nu dat het steeds meer een informatieoorlog wordt. Waarbij men het eens is over wat er is gebeurd, maar hoe dat vertaald wordt naar de werkelijkheid, dat verschilt enorm afhankelijk van welke zender je kijkt. Dat is dus een strijd om de waarheid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Raymond Mens terug.

Vergelijkbare artikelen