Tania Kross verhuisde terug naar haar geboorteland Curaçao

Wat is de missie van Tania Kross? Na jaren in Nederland gewoond te hebben, verhuisde de mezzosopraan terug naar haar geboorteland, waar ze zich inmiddels flink inzet voor de Curaçaose cultuur. In het programma ‘Volle Zalen’ zocht Cornald Maas haar op en ze vertellen erover in Op1.

Tania Kross liet Cornald Maas niet alleen de kleurrijke kanten van het eiland Curaçao zien, maar ook de donkere kanten. ”Ze heeft de geschiedenis van haar voorouders aan mij laten zien, die slaven waren. We zijn ook teruggegaan naar de plantages waar haar voorouders gewerkt hebben.”

De operazangeres vond het belangrijk om juist dit deel van het eiland te laten zien. ”Het is geschiedenis van dit koninkrijk. Door elkaar die verhalen te vertellen en te delen, kan je het samen dragen. Het is niet vanuit een plek van boosheid. Alleen vanuit een plek van delen en het respect hebben voor de plek waar je bent en wat het mij heeft gebracht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Cornald Maas en Tania Kross terug. 

Vergelijkbare artikelen