Rachel Tonies en Leon Veenendaal over ‘Schijnstudent’

Waarom leefde de zus van Rachel Tonies een schijnleven? Ze deed jaren alsof ze geneeskunde studeerde, waar ze in werkelijkheid allang mee was gestopt. In de documentaire ‘Schijnstudent’ onderzoekt Rachel waarom haar zus Dianne een verborgen leven had en uiteindelijk uit het ogenschijnlijke perfecte leven stapte. Ze schuift samen met regisseur Leon Veenendaal aan bij Op1.

”Omdat Dianne zo zachtaardig en lief was had ik het eigenlijk niet door”, zegt Rachel over het dubbelleven van haar zus. ”Al die tijd, de zes jaar dat ze deed alsof ze studeerde, hebben wij niet echt kunnen merken dat er iets aan de hand was. Ik heb nooit gedacht dat ze zo’n groot geheim met zich meedroeg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Oergevoel

In de documentaire ‘Schijnstudent’ gaat Rachel op zoek naar antwoorden. ”Ik ben mijn zus kwijt en dat is an sich al verschrikkelijk. Maar omdat zij haar leven zo geheim wist te houden, dacht ik dat er meer moet zijn. Het is een soort oergevoel dat ik dacht dat er iets moet zijn.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen