Ali Niknam en Eva de Mol over de rol van Elon Musk bij de oorlog

Dankzij de internetsatellieten van Elon Musk kan het Oekraïense leger en de regering nog gebruik maken van internet. Maar hoe lang nog? De techmiljardair, die vorige week nog met een vredesplan kwam voor Oekraïne, wil niet meer betalen voor de verbinding. Kan de rijkste man ter wereld een cruciale rol in de oorlog spelen? We bespreken het met tech-investeerder Eva de Mol en techondernemer Ali Niknam.

Hoe vreemd is het dat Elon Musk niet meer wil betalen voor de verbinding, vraagt Eva de Mol zich af. ”Is hij ook de persoon om dit te moeten blijven betalen? Hij heeft tegen Biden gezegd dat hij vindt dat de VS het moet gaan oppakken. Er zijn veel mensen die zeggen dat Elon het moet blijven betalen en dat hij het niet kan maken om te stoppen, maar tegelijkertijd is er de vraag of iemand wel die verantwoordelijkheid moet hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Hoe kan het dan één man zo’n grote invloed op de oorlog heeft? ”Ik denk niet dat het iemand om invloed gaat”, zegt Ali Niknam. ”Ik denk dat je vanuit je ondernemerschap ziet dat je iets kunt doen. Die mensen lijden, en je kunt iets bijdragen en het lijden verzachten. Dan ga je dat doen. Als mensen daar vervolgens baat bij hebben, dan is dat zo. Hij had zich er ook niet mee kunnen bemoeien, maar dan was er helemaal niks.”

Kijk hier het hele gesprek met Eva de Mol en Ali Niknam terug.

Vergelijkbare artikelen