Redouan El Yaakoubi over zijn stichting Durf te Dromen

Dat hij zijn gymnasiumdiploma zou behalen én aanvoerder van voetbalclub Excelsior zou worden, hadden weinigen van hem verwacht. Toch heeft de in Utrecht Overvecht opgegroeide Redouan El Yaakoubi al zijn dromen waar gemaakt. Met hulp van zijn stichting Durf te Dromen probeert hij nu zoveel mogelijk jongeren dezelfde kans te geven. In Op1 vertelt hij erover.

Redouan El Yaakoubi kon goed leren, zat op het gymnasium. Maar kreeg van zijn leraar Duits te horen dat er de afgelopen twintig jaar precies 0,0% Marokkaanse jongeren het gymnasium haalden. Redouan haalde het wel, ging studeren en werd uiteindelijk profvoetballer. Die opmerking van de Duitse leraar bleef hangen. Daarom richtte hij een eigen stichting op: Durf te Dromen.

Presteren voor moeder

Met zijn stichting Durf te Dromen hoopt hij jongeren dezelfde kansen te geven en dat vindt hij bijna belangrijker dan voetbal. “Ik haal meer voldoening uit de stichting, dan uit het winnen van een wedstrijd. Ik vind voetballen super leuk, maar het is ook heel erg prestatiegericht. Het wordt ook meer je werk, naarmate je ouder wordt. Er zijn niet heel veel mensen die in mij gelooft hebben en wat mij vooral heel drijft, is mijn moeder. Ze heeft een hele moeilijke jeugd gehad. Ik wil voor haar presteren en ze geeft mij de energie om te presteren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Redouan El Yaakoubi terug.

Vergelijkbare artikelen