Angela de Jong over het schandaal rond het programma Spoorloos

Het schandaal rond het programma Spoorloos blijkt groter dan gedacht. Nadat deze week naar buiten kwam dat twee adoptiekinderen aan de verkeerde biologische moeder zijn gekoppeld, vertelde programmamaker Kees van der Spek vandaag dat hij nog eens vier mismatches heeft ontdekt. Hoe geloofwaardig is het programma nog? We bespreken het met tv-recensent Angela de Jong.

“Dit haalt denk ik zoveel overhoop”, vertelt Angela de Jong over Spoorloos. Het programma heeft in zeker vier zaken cruciale fouten gemaakt door personen aan de verkeerde families te linken. “Als je Spoorloos regelmatig kijkt, weet je hoe diep dit gaat bij mensen.”

Volwassener

“Het is aan het licht gebracht door Kees van der Spek en de crux zit hem bij een fixer.” Edwin Vela hielp het programma in Colombia om families te herenigen. Nu is hij in het programma van de journalist ontmaskerd als oplichter. “Hij heeft behoorlijk de schijn tegen dat hij dingen voor geld deed en het hem wel heel goed uitkwam dat hij mensen koppelde aan de verkeerde mensen.”

Spoorloos-presentator Derk Bolt ging voluit in het programma Khalid & Sophie in de verdediging tegen de aantijgingen over mismatches. “Het is een integer programma, maar dan moeten ze ook integer hier mee om gaan. Ik snap dat het voor het programma wennen is dat ze voor het eerst in dertig jaar serieuze tegenwind hebben. Maar ik had wel verwacht dat Derk Bolt iets volwassener hierop zou reageren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Angela de Jong terug.

Vergelijkbare artikelen