Europese ministers van Justitie slaan de handen in één in de strijd tegen de drugsmaffia

Europese ministers van Justitie slaan de handen in één in de strijd tegen de drugsmaffia. Minister van Justitie & Veiligheid Dilan Yeşilgöz ontvangt morgen collega’s uit België, Italië en Spanje om de aanpak van georganiseerde misdaad te bespreken en te vergelijken. Wat kunnen we van andere landen leren? De minister van Justitie schoof samen met haar Belgische collega Vincent Van Quickenborne aan bij Op1.

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz slaat vrijdag met andere Europese ministers van Justitie de handen ineen in de strijd tegen de drugsmaffia. “Waar ik elke keer van onder de indruk ben is dat onze inlichtingendienst al heel goed kunnen inzoomen. Ze hebben heel veel netwerken kunnen oprollen, heel veel mensen kunnen pakken en heel veel drugs in beslag kunnen nemen. Dat kan alleen maar doordat we samenwerken.”

Criminelen waren tot voor kort beter georganiseerd dan de overheid. Dat zijn we hard aan het inhalen”, zegt de Nederlandse minister van Justitie & Veiligheid. “Het is echt een strijd. Het wordt ook opgevoerd. Het is niet dat gelijk de handel en het geweld gaat verdwijnen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Nieuwe fase

Wie goed over de gevolgen van drugscriminaliteit kan meepraten is Vincent Van Quickenborne. De Belgische minister van Justitie moest als gevolg van harde aanpak tegen de georganiseerde misdaad onderduiken, omdat er concrete aanwijzingen waren dat de drugsmaffia hem wilde ontvoeren. “Ik denk dat we in een nieuwe fase zijn beland. Dat is de fase van het narcoterrorisme. Vroeger waren er rivaliserende bendes in de onderwereld.” Volgens Van Quickenborne is daarin de volgende stap aangetreden. “Waarin ze journalisten en politici werkelijk afdreigt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen