Henk Nijboer stapt uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer

PvdA’er Henk Nijboer stapt uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer om de zaak-Arib. Hij zegt niet meer te kunnen functioneren vanwege de voortdurende vragen over zijn rol bij het instellen van het onderzoek. Politiek verslaggever Thomas van Groningen sprak met Nijboer en PvdA-leider Attje Kuiken en praat ons bij.

Nijboer staat achter het besluit om onderzoek te doen naar Arib, zegt Thomas van Groningen. ”Alleen hij heeft dus blijkbaar zo’n ongemak met dat hij Partij van de Arbeid-lid is én in het presidium zit, dat er dan vragen kunnen komen naar de onafhankelijkheid van het onderzoek, dat hij daarom eruit stapt. We begrijpen ook dat de PvdA geen ander Kamerlid naar voren schuift voor zijn positie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen