Gerda Havertong en Anthony Kiene over de herdenking van de Bijlmerramp

Het is dertig jaar geleden dat er een vliegtuig neerstortte in de Bijlmer. Gisteren was er een herdenking in Amsterdam, begeleid door Gerda Havertong. Ze is te gast samen met Anthony Kiene, die ook aanwezig is bij de herdenking. Hij zag de vreselijke ramp zich destijds voor zijn ogen voltrekken.

Gerda Havertong omschrijft de sfeer bij de herdenking als ‘warm’. ”Eigenlijk hielden mensen elkaar letterlijk vast. Je voelde dat van de plek van waar je het woord tot ze richt, maar waar je eigenlijk niets hoefde te zeggen. Het was zo’n eenheid, maar tegelijkertijd merkte je wel dat het krioelde van gemengde emoties. We denken allemaal aan het feit dat die herdenking er is, maar een ieder heeft allemaal andere ervaringen en gevoelens opgedaan op die dag in die periode. En dat was alles bij elkaar deze middag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Getuige van de ramp

Na de Bijlmerramp kwam het boekje ‘Een Gat in Mijn Hart’ uit, een verzameling van teksten en tekeningen van basisschoolleerlingen in de Bijlmermeer. De toen elfjarige ooggetuige Anthony Kiene leest zijn tekst bij Op1 voor.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gerda Havertong en Anthony Kiene terug.

Vergelijkbare artikelen