Annemarie Oster over haar nieuwe boek ‘Mantelliefde’

Rond haar zestigste ontmoette oud-schrijfster Annemarie Oster een ietwat brutale, maar charmante man. Ze vallen voor elkaar, gaan samenwonen en trouwen jaren later. Als de gezondheid van haar nieuwe liefde achteruit gaat, raakt hij afhankelijk van haar mantelzorg. Over het zorgen voor haar man schrijft Oster ‘Mantelliefde’, een boek vol satire en lucht over een zwaar thema. Ze vertelt erover bij Op1.

Annemarie Oster schreef het boek ‘Mantelliefde’ over de liefde en de zorg voor haar man. ”Ik stond wel versteld van mezelf, ik wist niet dat ik het in me had.” Het mantelzorgen voor haar partner was een flinke omschakeling in het leven van Oster. ”Het ging heel natuurlijk. In het begin kon ik er niks van, maar ik heb me er totaal toe gezet. Ik had zo’n medelijden met hem en ik hield veel van hem. En ik ging steeds meer van hem houden. Als iemand zo afhankelijk is, en zo lief en gelaten. Daarvoor hadden we vrij veel ruzie en onmin altijd, maar dat was nu niet meer aan de orde.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Annemarie Oster terug.

Vergelijkbare artikelen