Annette Mosman is Topvrouw van het Jaar: “Ik hoop vrouwen te inspireren”

Annette Mosman is de Topvrouw van het Jaar 2022. De APG-topvrouw toont durf, ambitie en leiderschap én is een voorbeeld voor andere vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Maar wat heeft ze precies gedaan om deze prijs te bemachtigen? 

Annette Mosman van pensioenfonds APG is de topvrouw van het jaar van 2022. De prijs kreeg ze donderdagavond uitgereikt en even later zit ze bij Op1 in de studio, maar wat trots op haar prijs. “Het is een enorme eer.”

Inspireren

Als Topvrouw van het jaar hoopt Annette andere vrouwen te inspireren om aan het werk te gaan. In Nederland werkt nog altijd zeventig procent van de vrouwen parttime. Daarmee werken Nederlandse vrouwen het minste van heel Europa en dat vindt ze zonde. “Je kan niet parttime topsporter zijn. Dat is waarom ik het ook goed vind om dit een jaar te doen.”

Volgens Mosman ging het vroeger nog over of diversiteit in de top een goed idee was, daarna waren er quota nodig om vrouwen in hoge functies te krijgen, maar dat is nog altijd niet genoeg. “Voor heel veel banen zijn die pijplijnen gewoon te kort. Ik hoop vrouwen te inspireren en te motiveren. Het is ook gewoon leuk. Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt en heel veel leuke mensen ontmoet. Dit geeft mij het gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. Meer dan wanneer ik drie dagen zou werken”, besluit de topvrouw.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Annette Mosman terug.

Vergelijkbare artikelen