Stef Bos gaat in ‘Bloemlezing’ op zoek naar het grote verhaal

Stef Bos neemt je in een intieme show met enkel en alleen zijn piano mee op een muzikale reis door de tijd. Hij vertelt verhalen uit de geschiedenis waar we ook nu nog steeds van kunnen leren, zingt nummers uit zijn rijke oeuvre en speelt nieuwe liedjes. Over zijn nieuwe voorstelling ‘Bloemlezing’ vertelt Stef Bos bij Op1.

Stef Bos ziet zichzelf veranderen door de tijd. ”Ik kom steeds dichter bij mezelf. Ook als ik zing. Als ik ‘Papa’ zing dertig jaar geleden, dan grijp ik ernaar. Nu is het een soort liefdeslied wat ik steeds verstilder zing eigenlijk. Dat vind ik wel fijn om te zien want het had ook andersom kunnen zijn.”

Groter geheel

In ‘Bloemlezing’ wil Stef Bos het grote verhaal zoeken. ”Ik wil dat mensen de zaal uitgaan en naar de sterren kijken en voelen dat ze deel zijn van een groter geheel. We leven in een tijd die het grote verhaal zoekt, maar ook in de politiek is dat een geweldig probleem. Er wordt heel erg geanticipeerd op opportunisme en electoraal gewin. Terwijl de droom een beetje weg is. Ik kom nog uit de generatie dat je als dromer wordt opgevoed, in de jaren ’60/’70.” Stef Bos gaat op zoek naar waar hij nou eigenlijk voor staat in het leven. ”Ik ga langs de taal, het boeddhisme, het hindoeïsme, langs de dood van mijn moeder, de geboorte van mijn kinderen. Ik ga alle momenten in mijn leven zoeken waarvan ik zag, ik ben deel van een groter geheel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Stef Bos terug. 

Vergelijkbare artikelen