René Mioch: “Het is opmerkelijk hoeveel mooie films er in Nederland zijn gemaakt”

Komende woensdag is het alweer tijd voor de 42e editie van het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Het schema zit propvol, mede omdat films van eigen bodem enorm aan populariteit winnen. Filmjournalist René Mioch schuift aan over de comeback van de Nederlandse film en vertelt wie zijn favoriet is voor het felbegeerde Gouden Kalf.

Komende woensdag start in Utrecht alweer de 42e editie van het Nederlands Filmfestival. Wie gaat er met de felbegeerde Gouden Kalveren naar huis? Volgens filmjournalist René Mioch zijn er meerdere kanshebbers. “We zouden een uur over de films kunnen praten, maar ik kan niet zo goed voorspellen hoe het zal gaan. Iedereen kiest individueel, dus ik kan alleen maar zeggen wat ik gezien heb.”

Kwaliteit films

Aan de kwaliteit van de films ligt het in ieder geval niet, volgens Mioch. “Ik vind het opmerkelijk hoeveel mooie films er zijn gemaakt en ook in première gaan in Nederland. Je ziet echt dat we weer hele mooie persoonlijke films maken en – opvallend voor mij – met hele sterkte vrouwen rollen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen