Ard Schoep over het capaciteitstekort op het Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie kampt met een enorm capaciteitstekort en dat heeft rechtstreeks gevolgen voor slachtoffers van misdrijven. Ze moeten te lang wachten tot er iets gebeurt met hun aangifte en soms moeten verdachten zelfs worden vrijgelaten. Officier van Justitie Ard Schoep luidt de noodklok, want een deel van de problemen kan het Openbaar Ministerie zelf oplossen, vindt hij.

Officier van Justitie Ard Schoep maakt zich grote zorgen. Als de problemen bij het Openbaar Ministerie niet snel worden opgelost, gaat dat voor grote problemen zorgen. “Waar veel van onze leden op dit moment tegenaan lopen is die opeenstapeling van problemen. Dat begint met bezuinigen. Er is niet gesneden in het aantal officieren, maar wel in het aantal mensen dat met die officieren aan de lopende zaken werkt.”

Werkdruk

Volgens Schoep staan officieren er daardoor steeds meer alleen voor en dat moet veranderen. “Er zijn een heleboel mensen om de officieren weggehaald. Ik snap die keuze wel, maar dat betekent ook dat er veel extra werk op het bordje van de officieren komt.” Schoep hoopt dat er extra aandacht komt voor de werkdruk. “Als je het probleem niet op korte termijn oplost, raakt het echt de kwaliteit van het werk van officieren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen