Barrie Stevens: ”Niemand zal dit ooit weer zien”

Honderdduizenden mensen zijn afgekomen op de uitvaart van Queen Elizabeth in Londen. We praten erover met correspondent Lia van Bekhoven vanuit Londen, royaltydeskundige Marc van der Linden en de Brits-Nederlandse Barrie Stevens.

Naar verwachting hebben er wereldwijd miljarden mensen naar de uitvaart van Queen Elizabeth gekeken. ‘’Acht uur lang heb ik iets gezien wat ik nooit meer zal zien. Niemand zal dit ooit weer zien”, zegt de in Groot-Brittannië geboren en getogen Barrie Stevens. ”Het was een belevenis. Een organisatie van iets van tienduizend mensen heeft hier aan gesleuteld. Dit was zo smaakvol, zo eervol. Een afscheid van een begrip, een fenomeen. Het raakt mij omdat ik weer even thuis ben, want ik woon al zestig jaar in Nederland.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Afscheid van een tijdperk

Groot-Brittannië is een ontzettend verdeeld land, zegt correspondent Lia van Bekhoven. Daarom is er juist nu de drang naar saamhorigheid en nostalgie. ”The Queen was de laatste link met ‘the empire’. Haar moeder was de laatste keizerin van India. Ze staat daarvoor. Ze staat ook voor de Tweede Wereldoorlog. Het laatste moment waarop het Verenigd Koninkrijk echt groots was. Dat is allemaal met haar de kist in verdwenen. Dus daar werd ook afscheid van genomen de afgelopen dagen. Van dat tijdperk.”

Kijk hier het hele gesprek met Barrie Stevens, Marc van der Linden en Lia van Bekhoven terug.

Vergelijkbare artikelen