“Koning Charles III is een emotionele man, hij is heel impulsief”

De Britten houden er een enorme zucht naar ritueel en houvast op na als het op de monarchie aankomt. Wat voor invloed gaat het koningschap van Charles III daarop hebben? En hoe zit het eigenlijk met onze eigen koninklijke tradities? We bespreken het met historicus Herman Pleij.

De Britten houden er een enorme zucht naar ritueel en houvast op na als het op de monarchie aankomt. Wat voor invloed gaat het koningschap van Charles III daarop hebben? “Het is een emotionele man, hij is heel impulsief”, vertelt Herman Pleij. “Hij is berucht, beroemd en geliefd om zijn ‘strong opinions’.”

Adem inhouden

“De gedachte dat hij nu zijn adem gaat inhouden, dat lukt hem nooit”, vertelt de historicus. “In 2014, toen Poetin De Krim innam, vergeleek hij Poetins landwinning met de nazi’s. Hij zei dat het erg op elkaar leek. Dat is een mening die je kan verdedigen, maar het bracht de regering enorm in verlegenheid. Diplomatiek gezien was het erg lastig dat hij dat soort dingen zei.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen