Met pijn in het hart verkocht David Kostelijk zijn oude DS-garage

Het is misschien wel de meest klassieke auto: de Citroën DS. David Kostelijk had een ‘snoekgarage’, maar verkocht met pijn in zijn hart na 40 jaar zijn DS oldtimerwerkplek, die veel meer was dan alleen een garage. Over de verkoop en het afscheid maakte Doret van der Sloot een veelbekroonde documentaire. Ze schuiven samen met dochter Beatrijs Kostelijk en monteur Jaap Vriens aan bij Op1.

Het is misschien wel de meest klassieke auto: de Citroën DS. David Kostelijk had een ‘snoekgarage’, maar verkocht met pijn in zijn hart na 40 jaar zijn DS oldtimerwerkplek, die veel meer was dan alleen een garage. “Je moet een keer stoppen.” David kocht op zijn achttiende een DS en wilde de rest van zijn leven geen andere auto meer. “Ik ben zo blij dat ik dat toen gedaan heb.” Zijn DS oltimerwerkplek was veel meer dan alleen een garage. Het was ook een clubhuis, zo blijkt uit de documentaire. Maar zo heeft David het zelf nooit ervaren. “Achteraf wel. Maar al die jaren heb ik dat zo niet ervaren.”

Heel bijzonder

Een mallepietjesbedrijf, zo noemde David Kostelijk zijn DS-garage die na 39 jaar op hield te bestaan. Doret van der Sloot maakte er de gelauwerde documentaire “De DS Keyzer” over. Een film die veel meer behelst dan de liefde voor de grand dame van de openbare weg. “Ik zag het niet gelijk, maar ik voelde wel gelijk dat hier iets heel bijzonders aan de hand is. Maar ik kon niet gelijk mijn vinger erop leggen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen